
Karta Dań
NASZA HISTORIA
W naszej restauracji tradycyjna kuchnia spotyka się z nutą nowoczesności. Lokal działa nieprzerwanie od 1991 roku. Jesteśmy dumni z naszej 30-letniej tradycji, jednocześnie wciąż się rozwijamy. W 2020 roku zainspirowani kilkutygodniową podróżą po południowej Italii, zapragnęliśmy przenieść smaki, barwy i aromaty Kalabrii do Kutna. Przeszliśmy szkolenia z zakresu kuchni włoskiej pod okiem znakomitego szefa kuchni Cesare Candido. Nasze kulinarne propozycje obejmują dania oparte na autentycznych włoskich produktach. W menu znajdą Państwo makarony, pizzę, sałatki, steki, owoce morza i tradycyjne, polskie smaki bazujące na recepturach naszych babć przez lata gromadzonych przez założycieli - pasjonatów Janinę i Czesława Czajkowskich.
FAKTURY
INVOICE
Jeśli potrzebna jest faktura za usługi restauracyjne lub hotelowe prosimy poinformować nasz personel przed wystawieniem paragonu fiskalnego.
Zgodnie z nowym brzmieniem art. 106b ust. 5 o VAT, w przypadku sprzedaży na rzecz podmiotu prowadzącego działalność, faktura do paragonu może zostać wystawiona wyłącznie w sytuacji, gdy na paragonie potwierdzającym dokonanie sprzedaży zostanie zamieszczony NIP nabywcy. Sprzedawca nie ma prawa wystawienia faktury do paragonu, który nie będzie zawierać numeru NIP nabywcy. Pomimo zgłoszenia takiego żądania przez kupującego w ustawowym terminie.
If you need an invoice please inform our personel immediately.
According to the new regulations of Polish law an invoice cannot be issued after fiscal receipt has been printed. Also, please notice that the Reception Desk is open 12–21. In the morning an invoice cannot be issued.
SPECJALNOŚCI KUCHNI POLSKIEJ NA 30-LETNICH RECEPTURACH
TRADITIONAL POLISH CUISINE
PRZYSTAWKI I ZUPY
Tatar wołowy z koszykiem pieczywa
Beef Loin Steak Tartare Bread and Butter
Żurek z białą kiełbasą i jajkiem
„Żurek” – Traditional Polish Soup with White Sausage and Egg
Flaki podawane z koszykiem pieczywa
Polish Traditional Soup – Beef Tripe with Bread Roll
DANIA GŁÓWNE
Kotlety po szwajcarsku
EggPiersi drobiowe zapiekane w panierce z żółtym serem,krokiety ziemniaczane, sałatka ze świeżych warzyw
Chicken Breast Cutletswith Cheese Fried in Bread Crumbs, Potato Croquettes, Fresh Vegetables Salad
Golonka peklowana w piwie
Peklowana i pieczona, talarki ziemniaczane pieczone,chrzan, musztarda, warzywa marynowane
Roasted Knuckle of Pork slices of fried potatoes, marinated vegetables, horse-radish, mustard
Staropolski kotlet schabowy
Podawany z frytkami i kapustą zasmażaną
Traditional Polish Dish - Pork Chop with fried in breadcrumbs served with french fries and cooked cabbage
DANIA KUCHNI WŁOSKIEJ
ITALIAN CUISINE
PRZYSTAWKI I ZUPY
Carpaccio di Manzo
Carpaccio wołowe z kaparami, rukolą i płatami parmezanu
Beef carpaccio with capares, arugula and parmesan
Zuppa di Pesce all’Italiana
Włoska zupa rybna z owocami morza
Italian fish Soup made of fish and seafood
Tortellini in Brodo
Rosół po włosku z mięsnymi Tortellini
Chicken soup with tortellini